Older Frequently Asked Questions for international help

These are older Frequently Asked Questions (FAQ) for users of current Audacity in languages where the current FAQ has no translation yet. These questions remain largely valid for Audacity 2.0.x, but please use the current FAQ if you can do so.

Additional help in other languages can be obtained from various online forums including the Audacity International Forums.

Over Audacity

1. Is Audacity echt gratis/vrij? Waarom?
  2. Bevat Audacity virussen, spyware of adware?
  3. Mag ik exemplaren van Audacity aan anderen beschikbaar stellen?
  4. Audacity wordt op eBay te koop aangeboden. Is dit legaal?
  5. Hoe kan ik de weergegeven taal in Audacity wijzigen?
  6. Draait Audacity op 64-bit-systemen?

Installatie en plugins

1. Hoe installeer ik de LAME MP3-encoder?
  2. Wat moet ik doen als ik problemen heb met het downloaden of installeren van Audacity?

Opnemen

1. Hoe kan ik in stereo opnemen?
  2. Hoe neem ik op van vinylplaten, cassettebandjes of minidiscs?
  3. Waarom kan ik niet opnemen in Windows Vista of 7?
  4. Kan ik een spoor afspelen terwijl ik er een nieuw spoor overheen opneem?
  5. Waarom loopt mijn nieuwe spoor niet synchroon met het vorige?
  6. Kan Audacity RealAudio of andere streaming audio opnemen?
  7. Kan ik Audacity instellen zodat de opname op een bepaald moment start?

Bestanden openen en opslaan

1. Hoe open ik een Audacity project (AUP-bestand) in een ander programma?
  2. Waarom maakt Audacity een map aan die vol zit met .au-bestanden als ik een project opsla?
  3. Audacity is vastgelopen! Kan ik niet-opgeslagen gegevens terughalen?
  4. Kan Audacity formaten als M4A, WMA of FLAC importeren?
  5. Hoe importeer ik een spoor van een audio-cd?
  6. Hoe brand ik mijn opnames op een audio-cd?
  7. Hoe kan ik een lange opname splitsen in meerdere bestanden of cd-sporen?

Bewerken

1. Waarom kan ik de effecten of de andere menu-items niet gebruiken?
  2. Hoe meng ik twee sporen tot één?
  3. Kan ik de zangstem verwijderen uit een opname om een karaoke-spoor te maken?